Як уникнути наслідків наркотичної залежності?

Наркотична залежність руйнує фізичне здоров’я, психіку, особистісні якості людини та веде до загибелі. Однак грамотне лікування і реабілітація допоможуть не тільки подолати захворювання, але й уникнути небезпечних наслідків. Центр «Адомед» у Дніпрі пропонує повний комплекс послуг, спрямованих на усунення наркотичної залежності та її ускладнень.

Фізичні та соціальні наслідки наркоманії

Наркотики викликають сильну фізичну залежність. Спочатку людина вживає штучні допінги, щоб поліпшити настрій, відчути стан ейфорії, але за короткий час прийом наркотичних речовин стає життєвою необхідністю. Відсутність чергової дози тягне за собою болісну ломку, що супроводжується моторошними болями, судомами, лихоманкою, психоемоційними стражданнями.

Особливо небезпечним є те, що кількість наркотиків, необхідних для функціонування наркомана та зняття абстиненції, постійно збільшується. У результаті страждають внутрішні органи, системи, психіка людини. Наркозалежність тягне за собою:

  • гепатит;
  • серцево-судинні патології;
  • імпотенцію;
  • безпліддя;
  • ослаблення імунітету;
  • печінкову дисфункцію;
  • розлади психічного характеру;
  • загальне виснаження організму.

Багато наркоманів вмирають не від ускладнень наркотичної залежності, а в результаті передозування, важкої інтоксикації.

Не менш згубно впливають наркотики на особистість людини та її життя. Наркозалежні швидко деградують, втрачають свої інтелектуальні здібності, моральні принципи. Бажання здобути чергову дозу наркотику штовхає їх на аморальні дії, брехню та навіть кримінальні злочини. Людина втрачає роботу, друзів, у неї руйнується сім’я, ускладнюються відносини з родичами. Всі ці фактори призводять до важкої депресії та суїциду.

Як уникнути наслідків наркоманії?

Запобігти смертельно небезпечні наслідки наркоманії можна шляхом своєчасного лікування. Рання діагностика має велике значення, адже чим раніше буде виявлено захворювання, тим менше шкоди наркотики встигнуть завдати здоров’ю і психіці пацієнта.

Оскільки самі наркомани часто не помічають своєї проблеми або приховують її, важливу роль у профілактиці наслідків патологічної залежності відіграє їх близьке оточення. Родичі та друзі, помітивши дивні зміни в стані, поведінці близької людини, обов’язково повинні звернутися до лікаря.

Чи можна усунути наслідки?

Сучасні методи лікування дозволяють не тільки подолати хворобу, а й відновити фізичне здоров’я, втрачені особисті якості хворого. У приватних клініках проводиться терапія супутніх патологій за програмою, спрямованою на нормалізацію стану, функцій, внутрішніх органів і систем.

Психологічна реабілітація та ресоціалізація сприяють відновленню втрачених навичок, якостей особистості пацієнта. Наркоцентр «Адомед» https://adomed.org/dnepropetrovskaya-oblast-ru у Дніпрі допоможе не тільки позбутися від наркоманії, а й усунути її наслідки, повернувши людину до повноцінного, нормального життя.

Комментарии запрещены.

  • Боль под мышкой

    Боль под мышкой

    Резкая боль под мышкой чаще всего является результатом мышечного спазма или плеврита - воспаления тканей, покрывающих легкие и стенки грудной...