Сучасний підхід до лікування мігрені

Напади сильного головного болю, періодичні, виснажливі знайомі багатьом. Майже кожен сьомий дорослий чоловік знає, що таке мігрень, і як вона заважає повсякденних справ. Мігрень зачіпає в основному працездатне населення у віці 25 — 55 років і відчутно знижує якість життя.

Мігрень — основним її проявом є сильний головний біль. Вона може супроводжуватися нудотою і блювотою. Від яскравого світла і різких звуків біль посилюється. Це хронічне неврологічне захворювання з фазами загострення.

Діагностика

Якщо Ви ще тільки замислюєтеся, який лікар лікує головний біль і до кого звернутися, то зверніться до лікаря невролога. Саме він діагностує дане захворювання. Методів обстежень для діагностики мігрені на даний момент немає. Між нападами у пацієнтів зазвичай не виявляється ніякої патології. Діагноз ставиться на підставі детального опису пацієнтом характеру і періодичності болів. Так само важлива інформація, в яких кількостях пацієнт приймає знеболюючі препарати.

Лікування

У медицині ще поки немає методів, здатних повністю вилікувати від нападів головного болю. Вважається, що мігрень лікуванню не піддається. Але це не привід миритися з болем і жити в страху перед наступним нападом.

Найчастіше від болю рятують анальгетики, але якщо безрецептурні анальгетики не допомагають, то слід звернутися до невролога. Він може прописати специфічний антімігренозного препарат.

Лікарі неврологічної клініки «Меддіагностика», використовуючи багаторічний досвід, пропонують свою нейрофізіологічну методику дослідження. Завдяки їй підбирається оптимальна індивідуальна програма лікування кожного пацієнта.

Використовуються такі нейрофізіологічні обстеження:

  • Електроенцефалографія (ЕЕГ)
  • Електронейроміографія (ЕНМГ)
  • Реоенцефалографія (РЕГ)

Немедикаментозне лікування

Як немедикаментозного лікування мігрені пропонуються різні фізіотерапевтичні процедури і масаж. Загальний сенс такого лікування зводиться до того, щоб зняти напад, нормализовав судинний тонус. Лікувальний масаж спрямований на тонизирование нервової системи, так як люди страждають на мігрень схильні до депресивних станів. А нервове перенапруження і стреси частішають напади.

Часті напади мігрені — це сигнал звернутися до лікаря. Відчуваючи сильний головний біль, людина часто не здатна виконувати робочі обов’язки, приділяти увагу рідним і близьким. Зверніться до лікаря, візьміть мігрень під контроль. Це значно знизить частоту і силу прояву хвороби.

Комментарии запрещены.

  • Боль под мышкой

    Боль под мышкой

    Резкая боль под мышкой чаще всего является результатом мышечного спазма или плеврита - воспаления тканей, покрывающих легкие и стенки грудной...