Методи очищення організму від шлаків та токсинів

Способи очищення організму можна поділити на дві категорії. Інструментальні Найочевидніший спосіб очищення організму – клізма. Але про її застосування варто подумати двічі — часте проведення процедури може завдати ще більшої шкоди роботі кишківника.

Те саме стосується гідроколонотерапії, яка, по суті, є більш глибоким промиванням — відсутність захворювання (наприклад, запору) застосування методу не має жодного наукового обґрунтування. У відгуках про ці процедури, звичайно, часто згадують зниження ваги. Однак варто враховувати, що в основному цей ефект має місце за рахунок вимивання вмісту кишківника, а не видалення жирових відкладень. Існують і більш серйозні процедури, спрямовані на очищення крові, а разом із нею і всього організму. При проведенні плазмаферезу кров пацієнта очищають та повертають назад. Гемодіаліз має схожий принцип, але для очищення крові від токсинів використовують апарат «штучна нирка». Приводом щодо цих процедур є досить серйозні захворювання, у яких організм неспроможна самостійно позбутися токсинів. Іноді застосовують лікарський аналог клізми – проносне. Однак наслідки безсистемного прийому таких засобів можуть бути згубними. Проносні ліки (так само, як і сечогінні) мають протипоказання та побічні ефекти. До того ж, як і у разі клізми, їх регулярний прийом може стати істотним обмеженням для тих, хто звик до активного способу життя. Значно безпечнішим способом фармакологічної очищення організму є прийом ентеросорбентів. Подібно до губки, вони «вбирають» токсичні речовини, що потрапляють у кишечник ззовні або утворюються в ньому внаслідок неправильного обміну речовин. Однак слід розуміти, що при тривалому прийомі таких препаратів є ризик позбутися і корисних мікроорганізмів. Вирішити цю проблему дозволяють сучасні ентеросорбенти, до складу яких входять пребіотики – вони створюють умови для зростання природної мікрофлори і при цьому виводять токсини, не завдаючи шкоди оболонці ШКТ.

Comments are closed.

  • Венеричні хвороби

    Венеричні хвороби

    Сексуальна вина. Потреба покарання. Думки у тому, що статеві органи місце гріха. Образа, погане поводження з іншими людьми. Хламідії та мікоплазми. Mycoplasma...