Можливі негативні наслідки повного чищення

Очищення кишечника за допомогою клізми та гідроколонотерапії на регулярній основі веде до знищення мікрофлори, про що ми вже згадували. Разом із токсинами вимиваються і всі корисні бактерії, які відповідають за всмоктування корисних речовин.

В результаті можна заробити гіповітаміноз, дисбактеріоз, зневоднення, зниження імунітету та інші неприємні «бонуси». Це важливо. Відсутність фізичної активності негативно впливає на роботу кишечника, а отже, уповільнює процеси природного очищення організму. Тому, якщо ви поставили собі за мету – позбутися шлаків і токсинів, варто записатися в спортзал. Такі радикальні заходи, як плазмаферез, несуть підвищену можливість утворення тромбів, виникнення алергічних реакций[5]. Найнешкідливіший спосіб — очищення організму шляхом корекції раціону та обмеженого за часом прийому ентеросорбенотів. Бажано такі процедури підкріплювати прийомом про- чи пребіотиків, цим підтримуючи здорову мікрофлору кишечника. Незалежно від обраного методу очищення організму перед його застосуванням необхідно проконсультуватися з лікарем, який зможе оцінити наявність протипоказань. А їх чимало – від кишкових кровотеч до болю у животі неясної етіології.

Comments are closed.

  • Венеричні хвороби

    Венеричні хвороби

    Сексуальна вина. Потреба покарання. Думки у тому, що статеві органи місце гріха. Образа, погане поводження з іншими людьми. Хламідії та мікоплазми. Mycoplasma...