Що відбувається в організмі під час сну?

Робота мозку, органів почуттів під час сну не відключається і не сповільнюється, а просто переходить в дещо інший режим. Сон – це період найбільш інтенсивної гормональної активності, від 80-90% гормону росту та інших найважливіших гормонів, включаючи андрогенні, виділяються під час сну. У зв’язку з цим під час сну відбувається синтез протеїну та побудова м’язової тканини та тканин органів, оновлюються клітини. Під час сну активуються Т-лімфоцити, солдати нашої імунної системи.

Стадії сну
Виділяють лише чотири стадії повільного сну:

Перша стадія сну: дрімота, що супроводжується думками з підсвідомості.
Друга стадія сну: неглибокий сон, очі нерухомі, людину просто розбудити.
Третя стадія сну (дельта сон): повільний сон, міцний сон, у якому організм починає активно відновлюватися і викидати гормони у кров.
Четверта стадія сну (дельта сон): найглибша стадія сну, людину складно розбудити, як правило, сняться максимально чіткі сни, вона не усвідомлює свою особистість, найважливіша фаза для зміцнення нейронних зв’язків (усвідомлених спогадів).
Існує ще одна окрема стадія сну – “Швидкий сон”, коли людина прокидається поступово, що йде за четвертою стадією повільного сну. Електрична активність мозку майже така сама, як під час неспання, але м’язи ще не прийшли в тонус.

Comments are closed.

  • Венеричні хвороби

    Венеричні хвороби

    Сексуальна вина. Потреба покарання. Думки у тому, що статеві органи місце гріха. Образа, погане поводження з іншими людьми. Хламідії та мікоплазми. Mycoplasma...