Своєчасна діагностика хвороб ока – це запорука гарного зору на довгі роки

Коли потрібно обстеження у офтальмолога і як часто?

Ваші очі є дивовижним інструментом для зору, з 7 мільйонами колбочок, щоб бачити світ у кольорах, 100 мільйонами паличкоподібних клітин, щоб бачити в темряві, і світлих і темних паличкоподібних клітин, які дозволяють вам бачити вражаючий діапазон сірого. Наявність двох очей, розташованих на рівновіддалених сторонах обличчя, дає вам бінокулярний зір, допомагаючи вам сприймати глибину та вимірювати відстані. Ми звикли до того, що ми бачимо, але те як ми це робимо – насправді дивовижно! Тому дуже важливо берегти здоров’я очей.

Проходження офтальмологічних обстежень важливо для збереження здоров’я очей. Але як часто потрібно проходити огляд очей? Чи деякі люди потребують їх більше, ніж інші? Давайте розглянемо ці запитання, досліджуючи, що включає звичайний огляд очей, коли його потрібно проходити та як часто.

Якщо ви живете в Черкасах, і маєте проблеми з очима, офтальмологи медичного центру МЕДГАРАНТ можуть допомогти.

Що включає офтальмологічне обстеження?

Під час звичайного офтальмологічного обстеження лікар-офтальмолог перевіряє ваші очі за допомогою спеціального обладнання, щоб оцінити їх стан і виявити можливі захворювання, такі як астигматизм, глаукома та нейропатія сітківки внаслідок діабету. Лікар ставить запитання про ваше здоров’я та сімейну історію та може включати спеціальні тести для перевірки рефракції та можливі зміни зору.

Також офтальмологи використовують такі інструменти, як топографія рогівки для перевірки астигматизму та тонометрія для перевірки на глаукому. Якщо виявлені ознаки проблем із вашими очними м’язами, наприклад, ліниві або схрещені очі, спеціалісти назначать лікування.

Коли потрібно обстеження у офтальмолога і як часто?

Як правило, педіатр регулярно перевіряє очі дітей віком до трьох років, щоб забезпечити здоровий розвиток і виявити типові дитячі захворювання, такі як ліниві очі, схрещені очі або неправильне розташування очей.

Дітям дошкільного віку необхідно перевірити зір перед дитячим садком, але після цього огляди можна робити кожні один-два роки, якщо немає змін або проблем із зором.

Для більшості дорослих рекомендовано щорічне обстеження очей. Це особливо актуально для тих, хто має діабет, гіпертонію або інші хронічні проблеми зі здоров’ям. Крім того, тим, хто має будь-які проблеми із зором або носить окуляри чи контактні лінзи, слід проходити обстеження щороку, якщо не рекомендовано інше.

Догляд за очима важливий для загального здоров’я, тому обов’язково проходьте ці регулярні огляди. Коли будете готові, запишіться на прийом до медичного центру МЕДГАРАНТ, щоб переконатися, що ваші очі залишаються здоровими.

Comments are closed.

  • Венеричні хвороби

    Венеричні хвороби

    Сексуальна вина. Потреба покарання. Думки у тому, що статеві органи місце гріха. Образа, погане поводження з іншими людьми. Хламідії та мікоплазми. Mycoplasma...