Масаж і волосся

Стан шкірно-волосяного покриву голови знаходиться в прямій залежності від його кровопостачання. Масаж — один з кращих засобів зміцнення волосся, надає віддалене лікувальний і зміцнювальний вплив. Він покращує місцевий кровообіг, оптимізує обмінні процеси, збагачує шкіру голови поживними речовинами і киснем, сприяє видаленню ороговілих клітин. Для того що б ви змогли самі робити масаж вам варто відвідати школа масажу Massage Club.

Стимулюючи лімфоток і мікроциркуляцію крові, масаж в області волосистої частини голови підтримує високу активність поділу клітин у волосяному корені, подовжує період активного росту волосся. Нанесення на шкіру голови спеціальних лікувальних складів перед проведенням масажу підвищує його ефективність.

Протипоказання масажу

  • при наявності волосся жирного типу, оскільки стимулює роботу сальних залоз;
  • при травмах шкіри голови, шкірних захворюваннях, гіпертонії;
  • при хронічному випаданні волосся. Адже таке волосся легко випадають при наявності найменшого фізичного впливу на них, що прискорить процес облисіння.

Рекомендації

Масаж волосистої частини голови — це чудове профілактичний засіб для підтримки нормального стану волосся, а також для зміцнення коренів волосся. Показаний масаж для профілактики облисіння при наявності певних чинників. Особливо рекомендується масаж при сухій шкірі голови і характерним сухим типом волосся, при наявності сухої лупи, а також при истончении волосся і їх випадання без ознак облисіння.

Масаж рекомендується робити кілька разів на тиждень, краще перед миттям або під час миття голови, хвилин по 10 — 15. Масаж проводять в повільному темпі м’якими рухами подушечками пальців у напрямку росту волосся.

Проведення масажу після миття, особливо при схильності до жирним волоссям небажано через посилення вироблення шкірного сала. З іншого боку масаж після миття підвищує ефективність всмоктування лікарських відварів і інших живильних засобів, використовуваних для масажу. Тут потрібен індивідуальний підхід.

Розчісування волосся

Однією з різновидів масажу можна назвати розчісування волосся. Це дуже важлива для стану волосся процедура: проводиться масаж шкіри, провітрюються волосся, а секрет сальних залоз рівномірно розподіляється по довжині волосся. Для розчісування більше підходять гребені з рідкими негострими зубами з пластмаси або рогового матеріалу. А ще ефективніше використання щіток з жорсткої щетини або м’якої пластмаси.

Комментарии запрещены.

  • Боль под мышкой

    Боль под мышкой

    Резкая боль под мышкой чаще всего является результатом мышечного спазма или плеврита - воспаления тканей, покрывающих легкие и стенки грудной...