Як правильно вибрати дитяче взуття?

Правильно вибираючи дитяче взуття безпосередньо залежить формування стопи у малюка, тому до цього заходу слід підходити з усією відповідальність.

Існує низка вимог, яких потрібно дотримуватися під час підбору дитячого взуття:

— Максимум уваги необхідно приділяти фасону моделі, її формі, яка в жодному разі не повинна обмежувати рухи малюка і перешкоджати зростанню ступні.

Не варто купувати взуття «на виріст», оскільки вільні черевики чи босоніжки не здатні надійно зафіксувати ніжку крихти і можуть призвести до падіння та травм.

— При виборі взуття слід враховувати і матеріал, з якого він виготовлений.

Безумовно, перевагу краще віддати натуральній шкірі або замші або текстилю. Вони відрізняються гарними гігроскопічними якостями та добре лягають по дитячій ніжці. У якісному взутті для малюків обов’язково має бути м’яка латексна устілка, що забезпечує ступням можливість «дихати».

— Хороший показник і суттєвий плюс на користь тієї чи іншої моделі — наявність у ній задника, який відіграє важливу роль у формуванні ступні, перешкоджає розвитку клишоногості та плоскостопості.

— Чудово, якщо у взутті для малюка буде м’яка підошва, що амортизує. Маленькі непосиди ніколи не сидять на місці, а бігати і стрибати в черевиках з такою підошвою буде не тільки зручно, а й безпечно.

— Важливу роль відіграє вага дитячого взуття, тому на даний момент також слід звернути максимум уваги.

Варто відмовитися від покупки в тому випадку, якщо пара босоніжок або туфель занадто важка — в ній малюк швидко втомлюватиметься, а додаткове навантаження на м’язи ніг, що не зміцніли, може призвести до розвитку серйозних захворювань.

Поради щодо догляду за дитячим взуттям

Щоб улюблені черевики слугували дитині вірою і правдою, слід правильно доглядати їх.

Після експлуатації їх потрібно ретельно вимити (якщо вік малюка дозволяє, краще робити це разом з ним – вийде гарний виховний момент), насухо витерти або добре просушити.

Взуття зі шкіри бажано обробити спеціальним кремом, який захистить матеріал від розтріскування. Вироби з велюру та замші потрібно чистити гумовими щітками — так вдасться надовго зберегти їхню привабливість.

Якщо нові босоніжки вашої маленької принцеси виготовлені з лакованої шкіри, блиск їм поверне шматок вовняної ганчірочки, змоченої у лляній олії.

Комментарии запрещены.

  • Боль под мышкой

    Боль под мышкой

    Резкая боль под мышкой чаще всего является результатом мышечного спазма или плеврита - воспаления тканей, покрывающих легкие и стенки грудной...