Як лікувати мігрень народними засобами

Колись це захворювання вважалося хворобою знатних дам, сьогодні ж на мігрень хворіє приблизно 30% всього населення країни. Ті, хто схильний до нападів мігрені, чудово знають, що всілякі лікарські препарати, що випиваються жменями, найчастіше не допомагають вгамувати цей сильний біль, який іноді викликає нудоту і навіть блювоту. Можливо, комусь допоможе один із народних засобів.
Звичайно ж, якщо хвороба у вас вже хронічна, вилікувати її повністю навряд чи вдасться, але зняти періодичні напади головного болю ви зможете. При цьому варто скуштувати кілька рецептів – адже той, що допоможе одному, може не підійти до іншого і, навпаки.
Перш за все, перегляньте свій спосіб життя: при мігрені в жодному разі не можна піддавати організм сильним емоційним стресам, спати треба близько 8 годин на добу, більше бувати на свіжому повітрі, вміти розслаблятися, не забувати про фізичні навантаження (але перенапружуватися теж не варто – все повинно бути в міру). Як не дивно, але деякі продукти харчування також можуть викликати напад хвороби: зведіть до мінімуму вживання кави та кофеїновмісних напоїв, червоного вина, сиру, шоколаду, ковбаси (в ній містяться нітрити, які також провокують мігрень).

Щоб у вас якомога рідше виникали напади, рекомендується регулярно приймати відвари трав – меліси, материнки та м’яти перцевої. Заливши траву окропом, дайте відвару настоятися, а потім, додавши мед, приймайте вранці натще. Приймати можна поперемінно кожну траву.

Якщо ж біль таки наздогнав вас, спробуйте один із запропонованих нижче способів.

Наприклад, багатьом допомагає капустяний листок, прикладений до хворої сторони (найчастіше – до скронь та чола). Тримати його потрібно близько двох годин.

Можна також спробувати накласти пов’язку, змочену в оцті.

Деяким стає легше після такого компресу: потрібно обв’язати голову добре нагрітим рушником, на віскі при цьому покласти по одній скибочці лимона.

Іноді біль стихає, якщо прийняти теплу ванну для ніг або ручну або помити голову гарячою водою.

Одним із дієвих способів вважається також і сік картоплі. Натерши свіжий коренеплід на тертці, видавіть чверть склянки соку і випийте його головний біль повинен пройти.

Досить непогано допомагає також масло м’яти, яким під час нападу потрібно змастити віскі.

І ще: якщо у вас є така можливість, під час нападу мігрені бажано зашторити вікна та постаратися заснути – у тиші та напівтемряві.

Comments are closed.

  • Венеричні хвороби

    Венеричні хвороби

    Сексуальна вина. Потреба покарання. Думки у тому, що статеві органи місце гріха. Образа, погане поводження з іншими людьми. Хламідії та мікоплазми. Mycoplasma...