Як позбутися чутливості зубів

Підвищена чутливість зубів супроводжується короткими і швидко зникаючими хворобливими відчуттями в них, що з’являються в результаті холоду, тепла, дотику, вживання солодкої їжі.
Насамперед необхідно з’ясувати причини виникнення підвищеної чутливості зубів, і лише після цього вживати заходів щодо їх усунення. Найпоширенішими причинами є спадкові – схильність до слабкої емалі, також це можуть бути тріщини емалі внаслідок механічних чи хімічних ушкоджень, карієс, оголення кореня чи шийки зуба. Крім того, чутливість зубів може бути пов’язана з порушенням обміну речовин, токсикозом у вагітних та ендокринними розладами.
Зверніть увагу на своє харчування – чутливість зубів може виникнути через нестачу вітаміну А. Введіть у своє меню моркву, печінку, яйця, масло, виключіть з нього кислі продукти та газовані напої. Не забувайте чистити зуби після їди, якщо такої можливості немає, то хоча б полощіть порожнину рота фторосодержащими ополіскувачами.
Використовуйте зубні пасти для чутливих зубів. До їх складу входять солі калію, цитрат, фториди та стронцій. Ефект від такої пасти ви помітите незабаром.

Зубам потрібен фтор – він міститься в морській рибі, увімкніть її у своє меню хоча б раз на тиждень, крім риби, фтор зжериться в чорному та зеленому чаї, горіхах, морській капусті. Не рекомендується використовувати алюмінієвий посуд для приготування їжі, оскільки цей метал заважає засвоєнню фтору.

Щоб позбутися чутливості зубів, необхідно правильно доглядати за ними: чистити двічі на день щіткою зі щетиною м’якої або середньої жорсткості. Щітка має рухатися по осі зуба тільки вгору і вниз, неправильні рухи стирають зубну емаль. Регулярно змінюйте зубну щітку.

Не вдайтеся до механічного чи хімічного відбілювання зубів, краще використовуйте ультразвуковий метод, він є найбільш щадним.

Comments are closed.

  • Венеричні хвороби

    Венеричні хвороби

    Сексуальна вина. Потреба покарання. Думки у тому, що статеві органи місце гріха. Образа, погане поводження з іншими людьми. Хламідії та мікоплазми. Mycoplasma...